Поділ кухні на зони

Робота на кухні складається з черги постійно повторюваних дій. Тому важливо звертати увагу на те, щоб переміщення кухнею було коротшим і все було розміщено під рукою. Раціональним рішенням тут є поділ кухні на зони.

Зона «Запаси». Тут розміщуються продукти. Для цієї зони потрібно передбачити зручний доступ до вмісту шухляд. Чудовим рішенням стане SPACE TOWER, в якому доступ до вмісту шухляду забезпечується зі всіх сторін.

Зона «Зберігання». Тут розміщуються столові прибори, посуд. Тому зручно буде, якщо посудомийна машина і зона мийки буде розташована поруч.

Зона «Мийка».В центрі цієї зони розміщена посудомийна машина і мийка. Миючі засоби найкраще зберігати прямо під мийкою.

Зона «Підготовка». Між зоною мийки і приготування їжі повинні знаходитись весь необхідний інвентар для підготовки продуктів до приготування. Якщо розмістити їх в цій зоні, вони завжди будуть під рукою. Рекомендована ширина зони – не менше ніж 90см.

Зона «Приготування їжі». Поряд з нею повинні знаходитись каструлі, сковорідки та інвентар для приготування їжі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *